Mark maakt graag kennis met je!

Mark Zuyderwijk

Teamlead Circulaire economie

Bij &flux werkt Mark aan projecten en programma’s binnen het thema circulaire economie. Dit doet hij vanuit de inhoud als adviseur en door begeleiding van het proces als projectleider. Mark maakt zich materie van nieuwe onderwerpen snel eigen. Hij heeft in meerdere trajecten opgetreden als kwartiermaker om nieuwe initiatieven op te zetten zoals in de sector voor de waterstoftechnologie binnen het programma H2Makers. Daarnaast is Mark momenteel actief als kwartiermaker binnen Provincie Zuid-Holland op het thema circulaire energietransitie. Hij werkt daar de transitie naar circulaire zonnepanelen, windmolens en batterijen. Het onderwerp kritieke grondstoffen komt daarbij ook aan bod wat Mark extra energie geeft omdat er een geopolitieke component in zit. In de rol van kwartiermaker heeft Mark daarnaast meerdere actieplannen en programma’s opgesteld voor de transitie naar een circulaire economie. Dit heeft hij onder andere gedaan voor Koninklijke CBM, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en gemeente Amsterdam.  

quote

“The world is much better; the world is still awful; the world can do much better. All three statements are true.”

― Hannah Ritchie, Not the End of the World: How We Can Be the First Generation to Build a Sustainable Planet”

Mark woont in Amsterdam en is een fervente hardloper die graag zijn rondjes maakt langs de Amstel of in het Amsterdamse bos. Hij is erg geïnteresseerd in (groene) economie en geopolitiek en luistert graag naar podcasts als Europa Draait Door, BNR Perestrojkast, Cleaning up (Michael Liebreich en Voetnoten (Energeia). Tenslotte leest Mark graag en beveelt aan iedereen van harte het boek van Hannah Ritchie aan “Not the end of the World” over hoe wij de eerste generatie zijn die aan een echt duurzame planeet bouwen.

Waar Mark aan heeft gewerkt

Projecten

mogelijkheden voor hergebruikte zonnepanelen
  • & Circulaire economie
  • & Energietransitie

Onderzoek naar de markt voor hergebruikte zonnepanelen in Rotterdam


Project
waterstofeconomie: h2makers team
  • & Circulaire economie

H2Makers: verbinders in de markt voor waterstoftechnologie


Project
circulaire energietransitie van batterijen
  • & Circulaire economie

Circulaire Energietransitie in Zuid-Holland


Project
  • & Grondstoffentransitie

CCUS Waardeketens in het Antwerpse havengebied


Project
  • & Circulaire economie

Uitvoeringsagenda Voedselverspilling & Organische Reststromen


Project

&flux maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.