foto Olivia

Olivia maakt graag kennis met je!

Olivia Riksen

Adviseur Klimaatadaptatie en water, Transitie landelijk gebied

Olivia zet zich graag in voor een leefbaarder en duurzamer Nederland. Na zich vijf jaar lang verdiept te hebben in duurzaamheid via de academische route is ze nu enthousiast aan de slag gegaan om de geleerde kennis om te zetten in praktijk. Zij is betrokken bij de begeleiding van acht waterschappen die gezamenlijk modelregels voor klimaatadaptieve beheergebieden ontwikkelen. Ook is ze mede-auteur van de ‘handreiking groen in en om de stad’ in opdracht van BZK. Daarnaast werkt Olivia samen met Lotte Freeve aan de gemeentelijke samenwerking ‘Bouw Adaptief’. Op het gebied van drinkwaterbesparing begeleid Olivia als mede-kwartiermaker een consortium van partijen die een schaalbare aanpak voor waterzuinige wijken aan het ontwikkelen is. 

quote

“Ik zet me graag in om samen aan een leefbaar, toekomstbestendig en duurzaam Nederland te bouwen”

Olivia is leergierig en constant bezig met het vergaren van nieuwe kennis en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Olivia heeft een proactieve instelling en maakt graag een vliegende start. Binnen de duurzaamheid heeft Olivia altijd een grote fascinatie gehad voor thema’s gelinkt aan de natuur, het sociale domein en de ruimtelijke inrichting van het stedelijke gebied. Zo heeft ze binnen haar studies veel gefocust op informatieoverdracht, bewustwording en gedragsverandering onder verschillende doelgroepen omtrent het klimaat en duurzaamheid; en gekeken naar wat er binnen stedelijke planning en inrichting nodig is om duurzame en gezonde keuzes in het dagelijkse leven te stimuleren en faciliteren.

Waar Olivia aan heeft gewerkt

Projecten

water kraan illustratie bouwtafel
  • & Klimaatadaptatie en water

Drinkwater besparing: Bouwtafel Waterzuinige wijken in Gelderland


Project

&flux maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.