Petrus maakt graag kennis met je!

Petrus Postma

Eigenaar / Teamlead Transitie landelijk gebied

Petrus is een van de oprichters en eigenaars van &flux sinds 2019. Samen met Sander richtte hij &flux op met als doel echte impact te maken in de transities die onze samenleving duurzamer en toekomstbestendig maken. 

Petrus ontwikkelt vernieuwende programma’s en cases in de domeinen transitie landelijk gebied, energietransitie, grondstoffentransitie en circulaire economie. Hij werkte jaren aan toekomstbestendige koolstofbronnen voor de industrie en duurzame warmtenetten voor de gebouwde omgeving. Tegenwoordig ligt zijn focus op de transities in het landelijk gebied onder het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) op Voorne Putten en het eiland van Dordt, en op de transitie van de waterstof maakindustrie in Zuid-Holland.  

Petrus Postma, photo by Laura-Anne Grimbergen

quote

“Wat mij drijft is het bijdragen aan een toekomstbestendige economie waarin we het evenwicht terugvinden tussen welvaart en welzijn, binnen de systeemgrenzen van onze planeet.”

Petrus combineert analytisch en kritisch vermogen met een uitvoerings- en resultaatgerichte aanpak. Hij is in staat complexe uitdagingen in weinig tijd terug te brengen tot de essentie. Zijn drijfveer ligt in het vertalen van complexe opgaven naar maatschappelijk verantwoorde en uitvoerbare projecten. Centraal daarbij staat het bouwen aan nieuwe waardeketens met behulp van coalities en gedragen businesscases. Petrus doet dit in verschillende domeinen zoals het landelijk gebied, de energietransitie en de transities in de industrie en ziet juist daardoor ook de kansen die systeemintegratie biedt voor de toekomst.

Waar Petrus aan heeft gewerkt

Projecten

waterstofeconomie: h2makers team
  • & Circulaire economie

H2Makers: verbinders in de markt voor waterstoftechnologie


Project
transitie landelijk gebied
  • & Transitie landelijk gebied

Transitie landelijk gebied op het Eiland van Dordrecht


Project
kaart Voorne-Putten waar we werken aan de transitie landelijk gebied
  • & Klimaatadaptatie en water

Transitie landelijk gebied op Voorne-Putten


Project
  • & Grondstoffentransitie

CCUS Waardeketens in het Antwerpse havengebied


Project
CCU koolstofketen
  • & Circulaire economie
  • & Grondstoffentransitie

Toekomstbestendige koolstofketens


Project

&flux maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.