Warmtenet, een ontwikkelstrategie
  • Gemeente Haarlem, Provincie Noord-Holland, SADC, Meer Groene Warmte, Waternet, Liander, FIRAN
  • Haarlem
  • 2019
  • Petrus

Om een warmtenet te creëren, zijn meerdere ingrediënten nodig. Zo kan warmte zelf geput worden uit geothermie, biomassa en restwarmte van datacenters. Daarnaast zijn ook koude levering en een goed netwerk nodig voor het optimaal functioneren van een warmtenet. Welke bronnen kunnen we het slimst gebruiken om welke wijken te gaan verwarmen en hoe pakken we dat aan? Tijd voor een ontwikkelstrategie!

In de regio Haarlem zijn diverse individuele onderzoeken en projecten op het gebied van warmte uitgevoerd. Kunnen we geothermie gebruiken? Biomassa? Wie wil de warmte straks hebben, waar kunnen we het kwijt? Al deze onderzoeken hebben andere ‘time lines’, andere partners, andere invalshoeken. Tijd voor regie en strategie dus. &Flux heeft alle betrokken partijen bij elkaar gebracht, samenhang in projecten gecreëerd en bekeken of er levering van restwarmte uit datacenters mogelijk is. Het resultaat: een ontwikkelstrategie voor de duurzame verwarming van Haarlem.

Een samenhangend warmtenet ontwikkelen is een enorm complexe opgave. Waar begin je met het aanleggen van een warmtenet en welke partijen gaan dit organiseren? Hoe verbind je de verschillende projecten met elk hun eigen tijdsplanning? Hoe zorgen we voor een gezamenlijke investering in een gemeenschappelijk belang op een manier waar alle partners tevreden mee zijn? Met de ontwikkelstrategie in de hand neemt de gemeente Haarlem de regie. Volg de voortgang op de website!

Meer weten?

Je kunt voor al je vragen over dit project terecht bij Petrus!

&flux maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.