Klimaatadaptatie: van beleid naar praktijk
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK)
  • Nederland
  • 2020
  • Sander, Thea

De uitdaging is bekend: steeds meer weersextremen vragen om een andere manier van bouwen. Gelukkig zijn er al een heleboel maatregelen bekend die hier aan bij kunnen dragen. Daar komen er ook steeds meer van bij. Maar waarom wordt de ene maatregel nou wel, en de ander niet of niet zo vaak toegepast?

BZK ontwikkelt samen met organisaties als Neprom, Aedes, Bouwend NL, VNG en IPO een Actie Agenda KlimaatAdaptatie. Eén van de acties uit deze Actie Agenda is het inventariseren van implementeerbare klimaatadaptieve maatregelen, oftewel maatregelen die vakmensen zoals bouwers en projectontwikkelaars goed en op korte termijn toe kunnen passen in, op of aan zowel gebouwen als de publieke ruimte.

&flux inventariseert deze maatregelen. De ‘professionals’ die bouwen en onderhouden, staan hierbij centraal. Welke maatregelen passen zij al toe? En welke overwegingen spelen daarbij een rol? Betaalbaarheid, beschikbaarheid, levertijd, inpasbaarheid binnen werkprocessen en bouwmethoden, bewezen robuustheid van het product, benodigde kennis en andere aspecten – het kan allemaal van belang zijn. De belangrijkste uitkomsten en inzichten van dit onderzoek zijn onder andere input voor het nieuwe Actieprogramma Bouwen met Natuur dat door NEPROM met o.a. Bouwend Nederland wordt opgestart.

Hieronder kun je de rapporten inzien en downloaden;

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Thea!

&flux maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.