Infographics Klimaatadaptatie - &Flux
Infographics Klimaatadaptatie
  • BKZ
  • Nederland
  • 2020-2022
  • Thea

Maatregelen klimaatadaptatie en natuurinclusiviteit in de gebouwde omgeving.
Als we klimaatadaptief en natuurinclusief willen bouwen, zijn er verschillende maatregelen nodig om dat voor elkaar te krijgen. In opdracht van BKZ brachten wij dit in kaart, middels Infographics klimaatadaptatie.

In 2020 inventariseerde &flux in opdracht van het ministerie van BZK welke klimaatadaptieve maatregelen goed implementeerbaar zijn, oftewel maatregelen die vakmensen zoals bouwers en projectontwikkelaars goed en op korte termijn toe kunnen passen in, op of aan gebouwen en in de publieke ruimte. Zie onze projectpagina voor de rapportages.

In 2021 werkten we aan het vatten van de resultaten van de verkenning in een visuele en overzichtelijke infographic. Naast een infographic met klimaatadaptieve maatregelen, worden er nog vier andere infographics ontwikkeld, waaronder een over de financiering van klimaatadaptatie en het (tot nu toe nog onderbelichte) onderwerp hitte. Dit doen we in samenwerking met het infographics-bedrijf in60seconds, waarbij &flux inhoudelijk meedenkt.

Zo hopen we klimaatadaptatie tastbaarder en zichtbaarder te maken, en informatie vanuit heel Nederland te bundelen in één duidelijk overzicht.  

In bijgaande links zijn de eerste twee reeds afgeronde infographics te vinden:

Infographic over klimaatadaptieve maatregelen

Infographic over financiering van klimaatadaptatie

Meer weten?

Volg ons op: