Groen landschap
  • Gepubliceerd: 26 september 2024
  • Door: Petrus Postma

Waarom zijn groene landschappen zo belangrijk? En wat dragen deze bij aan de stedelijke omgeving? Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Groen is goed voor de volksgezondheid, luchtkwaliteit, adaptief vermogen van de omgeving en dus een belangrijke factor in het vestigingsklimaat.

Er zijn nog veel meer redenen waarom het belangrijk is om groen te beschermen, met name in een stedelijke omgeving. Al was het alleen maar omdat groen niet vanzelf groen blijft. Als er geen waarde aan wordt toegekend is transformatie naar woningbouw of andere functies altijd een optie.

&flux mag verschillende regio’s begeleiden rond uitdagingen zoals Groen in en om de Stad en het Zuid-Hollandse programma Landelijk Gebied (ZH-PLG).

Daar komt nu IJsselmonde bij. &flux gaat samen met de vijf gemeenten, de provincie, het waterschap en de andere gebiedspartners aan de slag om de verouderde landschapsvisie te herijken.

In essentie gaan we op zoek naar wat de gebiedspartners zo belangrijk vinden aan het buitengebied in de zuidflank van Rotterdam en hoe we die waarden gaan beschermen en versterken.

Vanuit die visie gaan we werken aan projecten die aan de ene kant zorgen voor een gezonde economie in het buitengebied en aan de andere kant zorgen voor een robuuster watersysteem, herstel van natuurwaarden en slimme klimaatoplossingen. Meer weten? Petrus en Joost vertellen graag over deze mooie uitdaging!

Met IJsselmonde in ons portfolio draagt &flux zorg voor de samenwerking in het landelijk gebied in een groot deel van de zuidflank van de Rotterdamse regio en de Drechtsteden. Wij begeleiden de partners in het landelijk gebied op IJsselmonde, Voorne – Putten en het Eiland van Dordt. Daar zijn we trots op!

Gepubliceerd: 26 september 2024

Door: Petrus Postma

Wil je hierover doorpraten?

Petrus gaat graag het gesprek aan!

&flux maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.