Klimaatadaptatie verbinden met duurzame ontwikkelingen - &flux
Framework Klimaatadaptieve maatregelen
  • Diverse Corporates
  • Rotterdam
  • 2021

De consequenties van klimaatverandering worden steeds duidelijker en voelbaarder voor de mens. Dat vooral in ontwikkelingslanden. Om steden in ontwikkelingslanden in de formulering van klimaatadaptieve maatregelen te ondersteunen, verbindt het SDG-Adaptation-Framework klimaatadaptatie met de Sustainable Development Goals.

Over het framework Klimaatadaptatie:

Met de stijgende urgentie van de gevolgen van klimaatverandering stijgt ook de urgentie voor klimaatadaptatie. Vooral steden in ontwikkelingslanden zijn kwetsbaar voor klimaatverandering, niet alleen door fysieke kwetsbaarheid maar voornamelijk door een gebrek aan capaciteit voor adaptatie.

Om de kwetsbaarheid van steden in ontwikkelingslanden te verkleinen en adaptatie mogelijk te maken moet adaptieve capaciteit verhoogd worden door ontwikkeling. Een bekend framework voor ontwikkeling zijn de Sustainable Development Goals van de United Nations. Het SDG-Adaptation-Framework (zie hieronder) neemt de SDGs mee in de formulering van adaptatie strategieën.

De formulering van SDG-inclusieve adaptatie strategieën werkt in twee loops. Tijdens de eerste loop wordt de kwetsbaarheid van de locatie geanalyseerd en verbindt aan de SDGs zodat de juiste kwetsbaarheden en SDGs als focus voor de adaptatie strategie gekozen kunnen worden. De tweede loop focust op de ontwikkeling van de adaptatie strategie waarin de gekozen SDGs als inspiratie voor een betere strategie worden gebruikt.

De SDGs functioneren als katalysator voor het tackelen van alle soorten kwetsbaarheden door middel van klimaatadaptatie.

Klimaatadaptie verbinden met duurzame ontwikkelingen
Klimaatadaptie verbinden met duurzame ontwikkelingen

We zijn op zoek naar partners om het framework in de praktijk te testen en verder te ontwikkelen

Geïnteresseerd en meedoen?

Neem contact op met Jil via onderstaande knop.

Volg ons op: