Rotterdam financiert innovaties die bijdragen aan energietransitie
  • Gepubliceerd: 4 maart 2021
  • Door: Michiel Goossensen
Ook in 2021 financiert Rotterdam bedrijven met slimme duurzame oplossingen.
Vijf innovatieve bedrijven zijn inmiddels gestart met innovaties in stad en haven. Van 2 maart tot en met 2 mei 2021 kunnen nieuwe gegadigden zich inschrijven voor de tweede subsidieronde van het programma Smart Energy Systems 2021. Zij kunnen tot 100.000 euro aanvragen om hun innovatieve energie-oplossingen snel commercieel toepasbaar te maken. Inschrijven voor deze ronde kan via ondernemen010.nl/SES.

Rotterdam legt de lat hoog, waardoor zij willen vooroplopen. Een schoon, betrouwbaar en robuust energiesysteem maakt deel uit onze lange termijnstrategie. Met SES2021 wordt ervoor gezorgd dat energie schoner, slimmer en zuiniger wordt. Het zorgt ook voor bedrijvigheid en werkgelegenheid in de Rotterdamse regio. Zo blijft de Maasstad zich ontwikkelen als innovatieve stad en in de regio. Met SES2021 krijgen de geselecteerde bedrijven naast subsidie, toegang tot een netwerk van partners en kennis. De gemeente wil in 2021 in totaal 15 tot 20 initiatieven ondersteunen. Ook voor 2022 is budget beschikbaar.

Tijdens de eerste subsidieronde heeft de gemeente Rotterdam uit zestien inzendingen vijf innovaties geselecteerd. Deze vijf bedrijven zetten in op hogere energieopbrengst uit wind, groene waterstofproductie, betere benutting van energiebronnen door scherper inzicht in het energienetwerk, brede inzet van kleine windturbines in de gebouwde omgeving en slimmer, efficiënter gebruik

van warmtenetten. En daar worden wij natuurlijk gelukkig van en zijn er trots op dat we dit proces mogen begeleiden. Vanuit &Flux werken Michiel Goossensen en Tanja Voogd samen met Gideon van Toledo aan het Smart Energy Systems programma.

In januari bezocht Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) de bedrijven digitaal.

“Juist door innovatieve ondernemers te steunen die zelf al stappen hebben genomen in de ontwikkeling van innovatieve energieoplossingen, versnellen we de energietransitie. Het programma richt zich op uitontwikkeling en opschaling en is dus ook een economische impuls om nieuwe werkgelegenheid te creëren”. – Arno Bonte

Innovatie door Rotterdamse bedrijven is van groot belang als Rotterdam ook in de toekomst de belangrijke economische positie wil behouden.

Meer informatie over het programma Smart Energy Systems en de deelnemende bedrijven is te vinden op ondernemen010.nl/SES.

Kijk hier voor alle informatie over de eerste subsidieronde.

wij staan voor je klaar!

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd?

Neem contact op met Michiel

&flux maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.