Klimaatadaptatie: van beleid naar praktijk
  • Gepubliceerd: 13 september 2021
  • Door: Thea Timmermans

Vorig jaar inventariseerde &flux in opdracht van BZK welke klimaatadaptieve maatregelen goed implementeerbaar zijn, oftewel maatregelen die vakmensen zoals bouwers en projectontwikkelaars goed en op korte termijn toe kunnen passen in, op of aan zowel gebouwen als de publieke ruimte. Zie onze projectpagina voor de rapportages.

Dit jaar wil BZK de resultaten van de verkenning vatten in een visuele en overzichtelijke infographic. Naast een infographic met klimaatadaptieve maatregelen, worden er nog vier andere infographics ontwikkeld, waaronder een over de financiering van klimaatadaptatie en het (tot nu toe nog onderbelichte) onderwerp hitte. Dit doen we in samenwerking met het infographics-bedrijf in60seconds, waarbij &Flux inhoudelijk meedenkt.

Zo hopen we klimaatadaptatie tastbaarder en zichtbaarder te maken, en informatie vanuit heel Nederland te bundelen in één duidelijk overzicht.

En het eindresultaat mag er zijn!
Op de pagina van RVO is de infographic, betreffende
“Maatregelen klimaatadaptatie en natuurinclusiviteit in de gebouwde omgeving”, te raadplegen.

&flux maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.